Alla inlägg den 25 september 2009

Av johanna - 25 september 2009 08:39

Usch vad trist livet är!!! Om ni läste Johanna W's inlägg igår om att planeterna slutar snurra när man inte har varit i stallet på två dagar så kanske ni också förstår den OERHÖRDA sorgen i gårdagens lilla händelse....


Jag har tränat för en tränare som heter Cissi B, när jag tidigare hade häst på Yxsta. Sedan dess har jag sagt till alla att "bara Rufus går in i transporten så ska jag åka till Cissi för det finns ingen som är så bra som hon är!"  Men nu har jag ju ingen häst som går in i transporten....  Hur som haver så har ju några kompisar gett vika för mitt tjat om Cissi, och först började Hanna & Bella att rida för henne och i går var det sedan dags för Johanna K och Tilda att träna för henne. Jag (och Evelina) hängde med, och även Jennie med barnen i släptåg. Kommer in i ridhuset och Cissi börjar prata och jag bara faller PLADASK för henne.... Hon har så'nt öga, är så duktig på att förklara, får hästarna att gå så bra och får oss ryttare att må precis lika bra. Hon är "lagom" med både beröm och tillsägelser och man får hela ridpasset små "aha-upplevelser" om hur ridning egentligen ska vara.... Jag älskar hennes sätt att utgå ifrån ryttarens sits och inverkan och utifrån DET går sedan hästen som den ska! Hästars beteende under ryttare är inget annat än en reaktion på hur du som ryttare påverkar den!!  Åh... jag skulle kunna sitta och lyssna på henne hela dagarna och bara insupa kunskap och inspiration! Banne mig om jag inte ska ta någon kväll och fråga om jag får sitta på hennes läktare under hennes lektioner, bara för att jag vill lära mig mera!


Johanna K var helt lyrisk - vad annat kan man vara! Hon hade också turen att få en fast tid för Cissi, varannan onsdag. SAMMA dag som det är Marianne-träning förståss!!!! Grrr.....  Ärligt talat skulle jag nästan kunna skippa min egen ridning för Marianne bara för att hänga på Johanna och lyssna och lära mer från Cissi! Men det inser ju jag också att jag inte kommer kunna göra för då får jag aldrig rida för någon instruktör.... om jag inte ska gå tillbaka till Lisa....  Nej, så kan jag ju inte hålla på! Jag måste ju bestämma mig för hur jag ska göra!


För att röra till det ytterligare lite, så ska jag rida för Moa idag vilket ska bli väldigt spännande. Hon är, liksom Cissi, väldigt fokuserad på ryttarens inverkan på hästen vilket jag tycker väldigt mycket om. Skit samma om hästen inte går på tygel och i form - det kommer!!! NÄR DU RIDER RÄTT!!!!  Ska bli myyyyycket intressant att höra vad hon säger om hur jag ska rida Rufus. Har en känsla av att jag kommer bli väldigt nöjd och kanske är det henne jag ska fortsätta rida för istället?  I kombination med lastträning så kommer jag också kunna träna för Cissi till våren! :-))


Och hennes sommarläger bara SKA jag vara med på. Punkt slut!! (kan man anmäla sig redan nu tro????)


För övrigt red jag för Marianne i onsdags och det var inte fullt så illa som förra gången. Finns hopp för oss kanske.... Längtar efter några "magic moments" så man bara kan sitta och njuuuuuta av ridningen. Eller som Cissi säger "Min filosofi är att det är inte JAG som ska vara svettig efter ett ridpass utan HÄSTEN!"


Nu ska jag ut och leta upp någon häst som är till salu vars enda krav är att den ska vara 100% lastsäker!!!!


Återkommer med rapport om Moa-ridningen. Inga bilder utlovas då jag är USEL på att lägga in bilder!!!!


Kunde fått rida lördag och söndag men jag sa frivilligt nej (!!!) och bestämde mig för lite kvalitetstid med min familj istället! Lördag morgon drar vi till Stockholm alla 3 för att bo på hotell, gå till slottet (Evelina älskar slott!!) äta på restaurang och ha mysigt. Söndag blir det snabbt tillbaka för att på kvällen ha konsert med kören på Conventum. Ingen rast och ingen vila - men ack så härligt det är att leva! Ja, om man hade fått träna för Cissi alltså....


Måste bara avsluta med att säga att vi är ett så otroligt härligt och roligt gäng i stallet nu. Det är en sann energikick att umgås och prata/träna häst med dom! Tack att ni finns! :-))

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards